Over Yvon

Yvon is een zangeres met een rauw én een romantisch randje. Het rauwe randje staat voor haar krachtige stem in echte gitaarnummers, het romantische randje staat voor haar warme stemgeluid in kleine liedjes. Haar energie en enthousiasme zijn zeer aanstekelijk. Met een groot netwerk van professionele muzikanten stelt zij de perfecte band voor jouw feest samen.

Coverbands

Yvons zangcarrière begon met een studie International Marketing en een goede baan bij één van de grootste reisorganisaties van Nederland. Dat klinkt vreemd maar haar passie voor marketing heeft ervoor gezorgd dat zij nu kan leven van muziek. In september 2008 startte Yvon, náást haar marketing baan, als professioneel zangeres bij coverband Agogo waarmee ze optrad op feesten in heel Nederland. Na ruim 60 optredens besloot ze een half jaar te gaan reizen door Noord-Amerika waar zij o.a. muzieksteden Memphis en Nashville bezocht. Hier groeide haar liefde voor muziek nog meer en ook haar kennis over diverse muziekstijlen breidde zich verder uit. Terug in Nederland besloot Yvon haar zangcarrière serieus aan te pakken en haar marketing baan op te zeggen. En toen ging het hard…

Al snel vond ze een nieuwe coverband, Groove Syndicate, met fantastische muzikanten die o.a. speelden bij Ten Sharp en Acda & De Munnik. Met deze band trad ze op op bruiloften en bedrijfsfeesten en langzaam maar zeker nam zij de rol van bandleider op zich. Dat betekende dat zij zelf de boekingen en promotie voor deze band deed; hier kwam haar passie voor marketing goed van pas.

In 2012 begon Yvon haar eigen akoestische duo Pure; met haar vaste gitarist Gert-Jan zorgt ze voor de muzikale omlijsting van huwelijksceremonies en knusse (dans)feestjes. Maar Pure kan ook een kroeg voorzien van live muziek, zo speelden zij maandelijks in Café The Bulldog in Amsterdam.

Yvon werkt samen met allerlei professionele muzikanten en is flexibel inzetbaar als zangeres. Ze zingt bij De Coronas, Act on Demand, Carrousel, Sesam Sensation, FLEX en The Beats en wordt zeer regelmatig gevraagd voor invalwerk bij andere coverbands. Ze heeft inmiddels meer dan 800 optredens gedaan en treed op dit moment gemiddeld twee keer per week op locaties in heel Nederland.

Niet coverbands

Het bleef niet bij alleen coverbands. Yvon was backing vocaliste bij soulsensatie Brown Hill waarmee ze o.a. speelde op hét poppodium van Nederland: Paradiso! Ook heeft zij meegezongen bij een aantal bijzondere optredens van de Amerikaanse souldiva Michelle David (The Gospel Sessions).

Eve McKing

Naast al deze muzikale projecten schrijft Yvon haar eigen nummers en heeft zij meerdere singles uitgebracht die gedraaid zijn op o.a. 3FM en Radio2. Ook heeft ze al heel wat poppodia platgespeeld, denk aan Tivoli in Utrecht en de Sugarfactory in Amsterdam. Inmiddels is ze de new country kant op gegaan met haar eigen project Eve McKing waarvoor ze zelf de liedjes schrijft. Met dit project heeft ze voorprogramma’s gedaan van o.a. Guus Meeuwis, Bløf en de Canadese country artiest Whitney Rose. Yvon is klaar om nóg meer podia en festivals te voorzien van girlpower. Ze heeft als doel om als een van de weinige vrouwelijke artiesten op te treden op Lowlands. Lees meer over haar Eve McKing project op www.EveMcKing.com