Over Yvon

Yvon is een zangeres met een stoer én een romantisch randje. Het stoere randje staat voor haar krachtige stem in powernummers, het romantische voor haar warme stemgeluid in kleine liedjes. Haar energie en enthousiasme zijn zeer aanstekelijk. Met een groot netwerk van professionele muzikanten stelt zij de perfecte band voor jouw feest samen.

Coverbands

Yvons zangcarrière begint met een studie International Marketing en een goede baan bij één van de grootste reisorganisaties van Nederland. Dat klinkt vreemd maar haar passie voor marketing heeft ervoor gezorgd dat zij nu kan leven van muziek. In september 2008 start Yvon, náást haar marketing baan, als professioneel zangeres bij coverband Agogo waarmee ze optreedt op feesten in heel Nederland. Na ruim 60 optredens gaat ze een half jaar reizen door Noord-Amerika waar ze o.a. muzieksteden Memphis en Nashville bezoekt. Hier groeit haar liefde voor muziek nog meer en ook haar kennis over diverse muziekstijlen breidt zich uit. Terug in Nederland besluit Yvon haar marketing baan op te zeggen om fulltime de muziekwereld in te duiken. En dan gaat het hard…

Al snel vindt ze een nieuwe coverband, Groove Syndicate, met fantastische muzikanten die o.a. speelden bij Ten Sharp en Acda & De Munnik. Met deze band treedt ze op op bruiloften en bedrijfsfeesten en langzaam maar zeker neemt Yvon de rol van bandleider op zich. Dat betekent dat zij zelf de boekingen en promotie voor deze band doet; hier kwam haar passie voor marketing goed van pas.

In 2012 begint Yvon haar eigen akoestische duo Pure; met haar vaste gitarist Gert-Jan zorgt ze voor de muzikale omlijsting van huwelijksceremonies en knusse (dans)feestjes. Maar Pure kan ook een kroeg voorzien van live muziek, zo spelen zij een tijd lang maandelijks in Café The Bulldog in Amsterdam.

Yvon werkt samen met allerlei professionele muzikanten en is flexibel inzetbaar als zangeres. Ze zingt bij De Coronas, Act on Demand, Carrousel, Sesam Sensation, FLEX en The Beats en wordt zeer regelmatig gevraagd voor invalwerk bij andere coverbands. Ze heeft inmiddels meer dan 800 optredens gedaan en treedt op dit moment gemiddeld twee keer per week op op allerlei soorten evenementen in Nederland, België en Duitsland.

Eve McKing

Naast al deze muzikale projecten schrijft Yvon haar eigen nummers en heeft zij meerdere singles uitgebracht die gedraaid zijn op o.a. 3FM en Radio2. Ook speelt ze heel wat poppodia plat, denk aan Tivoli in Utrecht en de Sugarfactory in Amsterdam. Inmiddels is ze de new country kant op gegaan met haar eigen project Eve McKing waarvoor ze zelf de liedjes schrijft. Met dit project heeft ze voorprogramma’s gedaan van o.a. Guus Meeuwis, Bløf en de Canadese country artiest Whitney Rose. Yvon is klaar om nóg meer podia en festivals te voorzien van girlpower. Ze heeft als doel om als een van de weinige vrouwelijke artiesten op te treden op Lowlands. Lees meer over haar Eve McKing project op www.EveMcKing.com

Extra’s

Het blijft niet bij coverbands. Yvon was ook backing vocaliste bij soulsensatie Brown Hill waarmee ze hét poppodium van Nederland betreedt: Paradiso! Ook heeft zij meegezongen bij een aantal bijzondere optredens van de Amerikaanse souldiva Michelle David (The Gospel Sessions).