Over Yvon

Yvon is een zangeres met een rauw én een romantisch randje. Het rauwe randje staat voor haar krachtige stem in echte gitaarnummers, het romantische randje staat voor haar warme stemgeluid in kleine liedjes. Haar energie en enthousiasme zijn zeer aanstekelijk. Met een groot netwerk van professionele muzikanten stelt zij de perfecte band voor jouw feest samen.

Yvons zangcarrière begon met een studie International Marketing en een goede baan bij één van de grootste reisorganisaties van Nederland. Dat is misschien vreemd maar haar passie voor marketing heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat zij inmiddels kan leven van muziek. In september 2008 begon Yvon, náást haar marketing baan, als professioneel zangeres bij coverband Agogo waarmee ze optrad op feesten door heel Nederland. Na ruim 60 optredens in een 7 maanden tijd besloot zij een half jaar te gaan reizen door Noord-Amerika waar zij muzieksteden Memphis en Nashville bezocht. Hier is haar liefde voor muziek nog meer gegroeid en ook haar kennis over diverse muziekstijlen breidde zich steeds verder uit. Terug in Nederland besloot Yvon haar zangcarrière serieus aan te pakken en haar marketing baan op te zeggen. En toen ging het hard…

Al snel vond ze een nieuwe coverband, Groove Syndicate, met fantastische muzikanten die o.a. speelden bij Karin Bloemen, Ten Sharp en Acda & DeMunnik. Met Groove Syndicate trad ze op op bruiloften en bedrijfsfeesten en langzaam maar zeker nam zij de rol van bandleider op zich en deed zij zelf de boekingen en promotie voor deze band, hier kwam haar passie voor marketing goed van pas.

Het bleef niet bij alleen een coverband: ze was backing vocalist bij soulsensatie Brown Hill waarmee ze o.a. speelde op hét poppodium van Nederland: Paradiso! Ook heeft zij gezongen bij een aantal bijzondere optredens van de Amerikaanse souldiva Michelle David.

In 2012 is Yvon haar eigen akoestische duo ‘Pure’ begonnen; met haar vaste gitarist Gert-Jan zorgt ze voor de muzikale omlijsting van bijvoorbeeld huwelijksceremonies en knusse (dans)feestjes, maar Pure kan ook een café voorzien van toffe live muziek, zo speelde Pure een tijd lang maandelijks in Café The Bulldog op het Leidscheplein in Amsterdam.

Yvons netwerk van muzikanten is zeer uitgebreid, inmiddels werkt ze samen met allerlei muzikanten en is ze flexibel inzetbaar als zangeres. Yvon zingt o.a. bij Sesam Sensation Band, Boom! en The Beats en ze heeft inmiddels meer dan 600 optredens gedaan.

Naast al deze muzikale projecten schrijft Yvon haar eigen nummers en heeft zij haar eerste CD uitgebracht waarvan ze een paar singles live heeft gespeeld op Radio 3FM. Ook heeft ze al heel wat poppodia platgespeeld, denk aan Tivoli in Utrecht en de Sugarfactory in Amsterdam. Inmiddels is ze de new country kant op gegaan met haar eigen project Eve McKing waarvoor ze zelf de liedjes schrijft. Met dit project heeft ze voorprogramma’s gedaan van o.a. Guus Meeuwis, Bløf en de Canadese country artiest Whitney Rose. Yvon is klaar om nóg meer podia en festivals te voorzien van girlpower en heeft als doel om als een van de weinige vrouwelijke artiesten op te treden op Lowlands.