Over Yvon

Yvon is een stoere zangeres met een romantisch randje. Stoer vanwege haar krachtige stem in powernummers, het romantische voor haar warme stemgeluid in kleine liedjes. Haar energie en enthousiasme zijn aanstekelijk en met een groot netwerk van professionele muzikanten zet zij altijd de juiste muzikale sfeer neer.

Coverbands

Yvons zangcarrière begint met een studie International Marketing en een goede baan bij één van de grootste reisorganisaties van Nederland. Dat klinkt misschien vreemd maar haar passie voor marketing heeft ervoor gezorgd dat zij nu kan leven van muziek. In september 2008 start Yvon, náást haar marketing baan, als professioneel zangeres bij coverband Agogo waarmee ze optreedt op feesten in heel Nederland. Na ruim 60 optredens gaat ze een half jaar reizen door Noord-Amerika waar ze o.a. muzieksteden Memphis en Nashville bezoekt. Hier groeit haar liefde voor muziek nog meer en ook haar kennis over diverse muziekstijlen breidt zich uit. Terug in Nederland besluit Yvon haar marketing baan op te zeggen om de muziekwereld in te duiken. En dan gaat het hard…

Al snel vindt ze een nieuwe coverband, Groove Syndicate, met fantastische muzikanten waarmee ze vooral heel veel lol heeft op het podium. Met deze band treedt ze op op bruiloften en bedrijfsfeesten en langzaam maar zeker neemt Yvon de rol van bandleider op zich. Dat betekent dat zij zelf de boekingen en promotie voor deze band doet: hier komt haar passie voor marketing van pas.

Haar netwerk van professionele muzikanten breidt zich snel uit en zo wordt zij regelmatig gevraagd om te zingen in allerlei coverbands en muzikale projecten. Ze zingt bij bands als De Coronas, Act on Demand, Carrousel, Sesam Sensation, De Helden en FLEX en wordt zeer regelmatig gevraagd voor invalwerk bij de beste coverbands. Ze heeft inmiddels meer dan 900 optredens gedaan en treedt op dit moment gemiddeld twee keer per week op op allerlei soorten evenementen in heel Nederland.

Het blijft niet bij coverbands. Yvon was ook backing vocaliste bij soulsensatie Brown Hill waarmee ze hét poppodium van Nederland betreedt: Paradiso! Ook heeft zij meegezongen bij een aantal bijzondere optredens van de Amerikaanse souldiva Michelle David (The Gospel Sessions). Vanaf 2022 zingt zij backings bij Box of Kings met Chris Hordijk als magistrale leadzanger.

Eigen akoestisch duo Pure

In 2012 begint Yvon haar eigen akoestische duo Pure. Met haar vaste gitarist Gert-Jan zorgt ze voor de muzikale omlijsting van huwelijksceremonies en knusse (dans)feestjes. Na meer dan 50 huwelijksceremonies weet zij haar bruidsparen inmiddels te voorzien van een stevig staaltje vertrouwen. Al ervaart ze nog altijd gezonde spanning tijdens zo’n belangrijk moment… Pure kan trouwens ook knallen in de kroeg. Zo spelen zij een tijd lang maandelijks in Café The Bulldog in Amsterdam. Een leuk duo om lekker naar te luisteren dus.

Evenementenorganisatie

Naast zangeres werkt Yvon ook vier jaar als sales-& eventmanager bij Utrecht City Concepts waardoor zij nog beter begrijpt wat er voor nodig is om een evenement tot een succes te maken. Het helpt haar in het neerzetten van een goede voorbereiding in samenwerking met haar opdrachtgevers en medeleveranciers zoals weddingplanners. Plannen, organiseren, goed communiceren, flexibel zijn en snel kunnen schakelen zijn vaardigheden die zij regelmatig inzet om, ook als zangeres, een evenement te laten slagen.

Eigen muziek Eve McKing

Naast al deze muzikale projecten schrijft Yvon haar eigen nummers en heeft zij meerdere singles uitgebracht die gedraaid zijn op o.a. 3FM en Radio2. Ook speelt ze heel wat poppodia plat, denk aan Tivoli in Utrecht en de Sugarfactory in Amsterdam. Vanaf 2017 is ze de new country kant op gegaan met haar eigen project Eve McKing waarvoor ze zelf de liedjes schrijft. Hiermee heeft ze voorprogramma’s gedaan van o.a. Guus Meeuwis, Bløf en de Canadese country artiest Whitney Rose. Na zes jaar enorm veel geld investeren in eigen singles, optredens doen voor drie barhangers, leuren bij programmeurs en haar bandleden niet altijd kunnen geven wat ze verdienen heeft ze in 2019 besloten voorlopig geen eigen werk meer uit te brengen. Het was een fantastisch avontuur waarmee ze zich de rest van haar leven niet hoeft af te vragen: “had ik het maar geprobeerd…”